dimecres, d’octubre 04, 2006

El Sant Pau

Quan ens diuen que els catalans, "aferrats" a la nostra cultura ens tanquem i ens tornem provincians, qui ens ho diu s'oblida de personatges com Carme Ruscalleda.
La Carme és un dels millors Chefs de cuina d'Europa, propietària del Restaurant Sant Pol, guardonat amb dues estrelles Michelin.
La Carme també, ha obert un restaurant a Tòquio, és el Sant Pau. Un restaurant on la meva butxaca "cosmopolita" no pot accedir. Almenys de moment.
Al web del restaurant la Carme insisteix a reivindicar  la cultura catalana, i la seva cuina. El seu missatge, adreçat en japonès i angles, ens parla de la cuina mediterrània, els seus sabors i Catalunya. Només he trobat un cop un esment a Espanya, esment "obligat", per explicar als seus clients japonesos, on és Catalunya, i vincular el país amb Miró, Gaudí i Barcelona, és clar.

El Sant Pau és un restaurant car, i elegant, (l'he vist per la televisió), situat al barri de Ginza, la zona més elegant de Tòquio.

Hi ha un programa de cuines de la televisió japonesa on els presentadors primer han de sopar i desprès endevinar el preu, qui més s'allunyi valor real, paga. Qui més s'acosta rep un regal, a part del sopar, per part del restaurant. El premi del Sant Pau era una capsa de fusta plena d'embotits i vins catalans. La forma de la capsa, digueu-li "folklòrica", un mapa del principat pintat amb la Senyera. Kitsch? Potser sí, però el "Maitre" va usar el mapa per explicar Catalunya i la procedència dels productes. Jo en diria publicitat subliminar. Un deu per la Carme.
Els comensals van quedar satisfets i jo també. Per cert en compte pujava 500.000 iens per cinc persones.



Menú degustació del Sant Pau, migdia

MARINATED GAMBA
cherries mustard, turnip, hazelnuts, inspired in a painting of Riera-Aragó

SQUID
pilota, spleen, its ink, fresh lettuce and bonbon

SCABBARD FISH
its broth, confited potatoes, tender onions

CHICKEN
cold with vinaigrette, black olives, tomato

PLUMA OF IBERIAN PORK
water melon, melon, lentils

THE CHEESEBOARD WITH CONTRASTS

FIRST DESSERT
raspberries, black beer, sponge cake

SECOND DESSERT
two chocolates, crunchy pistachios ice cream, milk and cacao noodles, Amaretto

Platters of assorted confectionery
coffee or tea



¥22,000 vi a part

1 comentari:

Anònim ha dit...

150 euros el menú (si no vaig errat)... bé, com tu ben dius, els sous cosmopolites no se si arriben, però igual alguna vegada a la vida val la pena provar-ho no?