dimecres, de novembre 08, 2006

Ja és Nadal, ja ha passat un altre any...

Com diu la cançó de Whiskins, ja és Nadal.
Ja fa gairebé dues setmanes que els carrers de Tòquio s'han engalanat per rebre el Nadal.
El Nadal al Japó és un fenomen curiós, reinstaurat pels americans desprès de la guerra ha esdevingut un objecte comercial, més que a occident ja que no conté l'element religiós, aquí, òbviament el cristianisme és molt minoritari.
El que sedueix als japonesos del Nadal és l'estètica anglosaxona i l'elegància lluent de les decoracions nadalenques, arbres guarnits, canelobres, taules parades, és per això un dels mesos més romàntics. Al contrari que passa a occident, el Nadal no és per passar-l'ho en família però si amb la parella i sortir a sopar en algun restaurant elegant decorat per l'ocasió. És també l'època de les bodes d'hivern, per això la meva empresa s'ha afanyat a decorar la Show Room de la manera més llampant possible.
Jo, per la meva part l'únic Nadal que m'agrada és el britànic l'estètica Harry Potter, el Victorià, el més bonic de tots i el menys Kitsch, però esclar això està en un orbita totalment diferent al sentit del gust japonès.
Si a Barcelona la primavera arriba quant ho diu el Corte Inglés, a Tòquio ho fa quan ho diu Mitzukoshi, els magatzems més important del país.



El dia 9 de desembre aniré a una festa de nadal organitzada per la regidoria de districte del meu poble on farà de santa Claus un Canadenc enorme, panxut i calb, cinturó negre de Judo que es guanya la vida fent de professor d'anglès, només per veure'l ja paga la pena.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí fa uns dies anàvem gairebé en bermudes i ja estaven posant les llums nadalenques.

Sort que ara ja ha refrescat una mica, la veritat és que ja tocava !!

tobuushi ha dit...

Cada cop ho allarguen més, per vendre.