dijous, de febrer 08, 2007

Viva el machote!

El passat 28 de gener el ministre de sanitat, treball i seguretat social, Hakuo Yanagisawa, en el seu discurs davant la cambra de representants, es va referir a les dones com a "màquines de fer nens", en explicar la davallada demogràfica de patirà la població japonesa que es veurà reduïda uns 38 milions l'any 2055.
Concretament les seves paraules van ser: el nombre de dones d'edat compresa entre els 15 i 50 anys està fixat. Així doncs, si el número de màquines de fer nens és fixe, tot el que nosaltres podem fer és esperar que cadascuna d'elles produeixi el màxim possible.
Segons el "geni" de la diplomàcia mundial, les dones sanes i joves volen tenir fills i el govern els ha de donar suport.
Com us podeu imaginar, aquesta referència masclista ha estat molt criticada pels partits de l'oposioció sobretot pel Partit Demócrata del Japó (DPJ) , diputats i diputades laboristes, així com personalitats del món cultural i polític del país han expressat el seu malestar.
Malgrat les crítiques rebudes ni el vell xaruc d'en Yanagisawa (71 anys), ni el "perla" del primer ministre Shizo Abe han rectificat ni demanat excuses.
Bé, Shinzo Abe ja va dir que no volia modificar la llei sàlica que impedeix les dones accedir al tron imperial.
Com veieu de "machitos" el món n'és ple, i d'idiotes també.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo, segurament per raons diferents, també crec que els trons imperials (o reials) s'ha de regir per la llei sàlica. Oi que és una institució innecessària, carrinclona i no democràtica? Dons que es basi en lleis estupides, carrinclones i autarquiques. Tampoc hagués deixat que el príncep d'Astúries es casés amb una simple plebea. Si volia que renunciés al tron.

Ja veig que el masclisme és una malaltia estesa a tot el món.

Anònim ha dit...

Aquest senyor no desentonaria gens amb els habituals clients de la majoria de bars del meu carrer, bé... si parlés en apanyó clar !!

Respecte emperadors i reis, a mi m'agraden els reis a la francesa, i si sont Borbons més !!

Waipu Joan ha dit...

aquesta es l'opinio d'un, però que en pensa la majoria d'homes japonesos? són masclistes també en general?

tobuushi ha dit...

com a regla general fins hi tot en el jovent es veu un cert masclisme. De fet aquest respecte per que fa a les nostres companyes és el més valoren les dones japoneses dels occidentals.

La Quinta Columna ha dit...

Menudo pájaro aquesta peça d'home o segons ell Máquina de fer els nens follan... jajajaja

Aquí tenims els del PP que són iguals :)

salutacions i molts petons a la family xD.