dilluns, de juliol 06, 2009

Consells per viatjar al Japó ( menjar i dormir )

Bé, no sóc ni la JBT, ni la His, però m'han demanat alguns consells per viatjar al Japó.
El primer que heu de saber si veniu al Japó és que és millor no fer-ho a l'estiu, si ja sé, ja sé que la majoria de "mortals" té vacances a l'estiu, però durant aquesta estació al Japó hi plou molt, el cel és gris, fa molta calor i humitat, i la sensació de xafogor és molt desagradable. Amb aquesta condensació de humitat el cel està tan tapat que us anireu del país sense poder veure el Mt. Fuji.
Si podeu triar us aconsello que ho feu a la primavera, quan els cirerers floreixen, o a la tardor, amb els boscos tenyits d'un roig rogent. L'hivern tampoc està gens malament, i és quan el cel és més clar. Des del meu poble la vista del Fuji és espectacular a l'hivern.

Per moureus per país és millor fer-ho en tren, també hi serveis d'autobusos però els trajectes es fan llargs i feixucs, les carreteres sempre van plenes.
El millor és comprar un Japan Rail Pass, aquest és un carnet de viatge que només es pot adquirir fora del país, a Barcelona es solia trobar a la Casa d'Àsia, però sembla que ara han deixat de treballar com a agència de viatges. Al web de JR ( la companyia ferroviària japonesa ) es dona l'adreça de l'oficina de Barcelona de la JTB ( l'agència de viatges més gran del Japó). Però si no hi tinc mal entès el Corte Inglés també pot facilitar aquest carnet.
N'hi ha de diferent durades, des de una setmana a 21 dies, a comptar des de el primer dia de s'utilitza. I et permet afagar tots els transports de JR ( trens i metro ) i companyies associades tantes vegades com es vulgui i on es vugui del país, fins hi tot el Shinkansen ( el nostre TGV ).
Cal anar a una oficina de JR ( d'una estació gran ) amb el passaport, i el rebut del carnet adquirit a l'estranger i canviar-lo pel carnet oficial.
JTB, Barcelona 934 909 508 ( núm. del web de JR ), 933 305 312 ( núm. de Google maps ).

Enllaç: Japan Rail Pass

Estar-se al Japó no és tan car com es pot pensar, hi ha molt albergs per a joves, des dels que has de compartir cambra fins al que semblen hotels, aquesta informació és fàcil de trobar al mateix ajuntament de Tòquio, a Shinjuku.
Cal saber que hi dos tipus d'hotels, els occidentals, i els ryokan, aquest darrers són d'estil japonès, tenen tatami al terra i es dorm en futon. El sopar i l'esmorzar són washoku ( japonès). I has de compartir bany.
Els ryokan són la meva opció favorita pel gaudir del viatge, i relaxar-me en un d'aquests banys, amb sort d'aigua termal (onsen).
Una altra opció molt aconsellable són els hotels de la cadena Toyoko Inn, hotels occidentals nous a preus molt raonables.

Menjar al Japó no és car ( si no voleu anar al Sant Pau de la Ruscalleda és clar ), hi ha moltes opcions, des dels family restaurants, on pots triar diferent tipus de cuina, i on tens barra lliure de begudes, fins als més tradicionals.

Family restaurant.

Skylark Restaurants ( Gusto ( americà-japonès ), Bamiyan ( xines ), Aiya ( japonès )).
Coco's ( americà-japonès )
Denny's ( americà-japones )
Sakai ( yakiniku )


Fast Food japonès.

Matsuya ( gyudon )
Yoshinoya ( gyudon )
Sukiya ( gyudon )
CoCo Ichi ( curry )
Gyukaku ( yakiniku )


Altres.

Kaiten Sushi, Ramen, Udon, Soba, Obento-ya, Tonkatsu, Teishoku, etc...

Per trobar els millors llocs només cal anar a les zones d'oficines o a prop de les estacions on mengen els salaryman, allí es poden trobar tot tipus de menú, des de 350 iens.
El servei és excel·lent en aquest país, els cambrers educats i servicials, l'aigua o el te verd ( segons el tipus de cuina) és gratis, i no cal donar propina. De fet no l'accepterien.
La meva única recomanació es que us estudieu els que voleu menjar amb una guia del país, i que porteu algun tipus de tovalló per eixugar-vos les mans. Cosa que necessitareu també quan aneu al lavabo, la majoria de lavabos, impol·luts, no tenen eixugamans.

Una darrera recomanació que en ve al cap es que al Japó no hi restriccions en el tipus de vestir, vull dir que no cal que us cobriu el cap en entrar a un temple, ni que vestiu de llarg, però si cal que us descalceu a molts llocs, és recomanable que dugueu un tipus de calçat fàcil de treure i posar, i mitjons, si pot ser blancs, si dueu espardenyes, sandalies o xancletes, al deslcalcar-vos és recomanable que uns calceu uns mitjons, per evitar contagis ( el Japó, sobretot a l'estiu, te un problema molt greu amb els peu d'atleta ).
I això és tot. Que gaudiu d'aquest país tan especial.

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

I unes nocions de japonès no estarien de més, oi ? ;)

Joan ha dit...

Jo vaig anar al Japó gairebé tot un mes d'Agost i no recordo haver suat mai tant a la meva vida. Si ni fós perquè es tracta d'un pais impressionant (i les ganes que sempre he tingut d'anar-hi) el record seria dolent. Efectivament, no vaig poder veure el Fuji...

El Japan rail imprescindible. Pots agafar el tren bala com si agaféssis el metro. Gràcies a això ens vàrem moure com ens va donar la gana, desde Hiroshima fins a Sendai

Els ryokan són carets (suposo que hi ha de tot), però val la pena almenys per una nit.