divendres, de juliol 29, 2011

Nit màgica amb Obrint Pas

Obrint Pas ha tornat al Japó, una petita gira on han tocat el dimecres a Tòquio, ahir a Minakami ( Prefectura de Gunma ) i demà al Fuji Rock, un dels festivals de música més importants del món.
Amb aquest viatge Obrint Pas han demostrat quelcom més que el coratge que pregonen al seu últim treball, han demostrat coherència i sentit comú, hi ha molts que s'omplen la boca de paraules de solidaritat però a l'hora de demostrar-la es fan enrere acovardits per notícies sensacionalistes sobre un desastre nuclear apocalíptic inexistent. Oblidant que abans de Fukushima i la central nuclear, 20.000 persones havien perdut la vida per afectes del tsunami.
De ben segur que Japó agrairà el gest dels nostres músics, de fet ja ho estan fent entregat-se en cada concert responent a l'egergia que desprenen les notes de la dolçaina de Miquel Gironès.
El proper 6 d'agost Obrint Pas publicarà el seu primer àlbum al Japó, on el missatge de les seves cançons estarà traduït al japonès al llibret que acompanya el disc.

Dimecres van participar al concert al Radical Music Network Festival 2011, al barri de Shimokitazawa, el barri dels artistes de Tòquio. El concert forma part del 10è aniversari de la Mesitzo Fiesta Party organitzada per Japonicus una productora dirigida per Shogo-san, un argentí d'origen japonès o un japonès nascut a argentina segons es miri.
El concert aplegava una gran varietat de músics i DJ, entre els grups més famosos de l'escena independent, els Brahman o Turtle Island.
Vaig rebre una invitació de Xavi Sarrià per poder estar amb ells al backstage, on vaig poder gaudir de la companyia del grup i compartir opinions sobre la visió que es té del Japó dins i fora del país després de la catàstrofe de març. Algunes de les converses es veuran reflectides en un vídeo que el grup vol afegir a un recull d'entrevistes que han anat aplegant amb les experiències d'altres catalans que van trobant al països que visiten. D'això se'n diu tenir visió de país.

El concert va fer un èxit total i es van guanyar un cop més el cor dels japonesos, només cal veure els allaus de piulades al Twitter que van rebre després de l'actuació.







Després del concert tot es veia una mica borrós ;)

DJ Caribbean Dandy

Turtle Island, "Punk Kabuki".

Turtle Island, brutal!!!

Turtle Island.

EKB, que ja van actuar de teloners dels Obrint Pas l'any passat durant la seva gira.

Tornant a casa ja de bon matí, mentre esperava el primer tren carregat de salaryman camí de la feina, mirava l'adhesiu del backstage i escoltava les notes de la música, que encara em sonava dins el cap,  recordant una altra nit màgica gràcies a una gent tant trempada com els Obrint Pas, realment no tinc paraules, són collonuts!!!

3 comentaris:

Claire ha dit...

Que guai que treguin el seu primer àlbum al Japó!! I que posin les cançons traduies al japonès encara és millor! M'encanta que facin això!! Genial!
Ja es veu que t'ho vas passar genial només llegint-te!

Marta ha dit...

T'ho has pasar molt i molt bé!!!! Com en temps de joventut, eh??? Que fins hi tot vares empalmar per el que veig!!! Quin pendo estàs fet!!!! M'agrada que hi hagin grups catalans coherents!!

Fakejoy ha dit...

That looked like an amazing time!!! Wish I could have seen the show.