dilluns, de maig 06, 2013

Koinobori del Dia dels Nens

Ahir 5 de maig vam celebrar el Dia dels Nens, "Kodomo no Hi" ( 子供の日 ). És tradició durant aquest dies penjar unes carpes de roba que es diuen "Koinobori" que vol dir literalment, "carpa que s'enfila", perquè les carpes, són un peixos que neden contra corrent del riu. Les carpes simbolitzen la lluita i es pengen per demanar que la canalla creixi sana i forta. Per això ha de fer vent, si no fa vent és mala sort, la gràcia es que les carpes voleïn amb enlaire.

Així doncs ens vam passejar per la zona per visitar llocs on hi havia "Koinobori", com aquest parc de la ciutat d'Atsugi.




 Amb els cosins sempre és més divertit fer gresca!


 Aquestes són dels camps de la nostra ciutat, Hiratsuka.


 Algunes carpes les han fet alumnes de les escoles de la ciutat.

 Fins hi tot hi ha carpes de pedra per poder enfilar-s'hi, i fer el "Kintaro".



I aquestes són de Hadano, la ciutat on vivíem fa tres anys i d'on és el pare de l'Aya, de fet durant aquests dies es fa festa, és la "Golden Week", molta gent torna al poble o visita els pares.

Un altre tradició és decorar la casa amb un "Kabuto", un casc de Samurai, antigament el dia dels nens era per celebrar els nens mascles, però ara és per a tothom, gràcies a déu.

Així la Shikibu també es pot calçar el casc i jugar a ser una princesa forta, com les que li agraden a ella.

Però la millor manera de veure les "Koinobori" és en moviment...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

això també sortia en el Doraemon! ara que ho penso, en Doraemon es la meva principal font de cultura japonesa, després d'aquest bloc, es clar :P

tobuushi ha dit...

(^_^)